Priporočamo

P

Dr. Jože Možina, Slovenski razkol okupacija, revolucija in začetki protirevolucionarnega upora

Slovenski razkol je znanstvena monografija, na katero smo po prepričanju zgodovinarja dr. Mitje Ferenca čakali desetletja. Zato ne preseneča, da je bila knjiga že trikrat razprodana in čaka na četrti natis. Prav za to zgodovinsko delo so v knjižnicah najdaljše čakalne vrste, kar Slovenski razkol izpostavlja kot fenomen na knjižnem trgu.

Razlog za tolikšno zanimanje, ki se odraža tudi na povsem zasedenih predstavitvah po Sloveniji,je v prelomnem pomenu monografije, ki tudi s prvič predstavljenimi fascinantnimi dokumenti inpričevanji ruši ideološke mite o drugi svetovni vojni na Slovenskem in našo polpreteklo zgodovinov marsičem piše na novo – tako kot se je v resnici zgodilo.

Knjiga Slovenski razkol zato sodi na knjižno polico vsake slovenske družine.

Monografija je sad doktorskega študija in več kot 20 letnega raziskovanja avtorja Jožeta Možine, ki izpostavlja, da je druga svetovna vojna zadala številne rane našim družinam in narodu v celoti, zato pomeni spoznavanje preteklosti tudi razbremenitev travm iz preteklosti, kar je v resnici naložba v prihodnost.

NAROČILO knjige z brezplačno dostavo in na vašo željo tudi s podpisom Jožeta Možine lahko na enostaven način opravite pri avtorju na spletni strani www.jozemozina.si, po elektronski pošti na info@jozemozina.siali s klicem na telefonsko številko 031 300 329

slika Figure 1. slika

France Cukjati, slovenske podobe zla

slika Figure 2. slika

Trda vezava, obseg 460 strani Mere: 160 x 235 mm
Leto izdaje: 2018
Cena: 35,00 EUR

Avtor Urednik