Nekatere spominske slovesnosti v letu 2023

N

VETRINJ
V soboto, 13. maja, bo romanje na avstrijsko Koroško. Vodila nas bo dr. Helena Jaklitsch. V vetrinjski cerkvi bo ob 11.30 sv. maša, ki jo bo daroval dr. Janez Juhant. Odhod iz Ljubljane bo ob 9.00, in sicer iz Šentvida spred škofovih zavodov.

KOČEVSKI ROG
V soboto, 3. junija, bo obletna spominska slovesnost ob 11. uri ob breznu pod Krenom. Avtobusi odpeljejo iz Ljubljane ob 8.30 s parkirišča Tivoli.

STARI HRASTNIK
V nedeljo, 18. junija, bo obletna spominska slovesnost ob 16. uri na grobišču Stari Hrastnik. Avtobus bo odpeljal iz Ljubljane ob 13.30 s parkirišča Tivoli.

ŠENTJOŠT
V nedeljo, 25. junija, bo obletna spominska slovesnost ob 10. uri v Šentjoštu. Avtobus bo odpeljal iz Ljubljane ob 8.30 s parkirišča Tivoli.

SVETE VIŠARJE
Romanje treh Slovenij na Svete Višarje bo v nedeljo, 6. avgusta. Program se začne s predavanjem dr. Andreja Umeka ob 10.30, nadaljuje se s sv. mašo ob 12. uri, potem pa sledi še kratek kulturni program. Prevoz organizira turistična agencija Trud.

ROVTE
V nedeljo, 20. avgusta, bo v Rovtah ob 15. uri sv. maša, po njej pa spominska slovesnost. Odhod avtobusa iz Ljubljane bo ob 13.30. Vstopne postaje bodo še na Vrhniki, Logatcu oz. drugih krajih ob poti.

VRANJE PEČINE
Spominska slovesnost s sveto mašo bo predvidoma v nedeljo, 3. septembra, ob 10.
uri.

FERDRENG (PODLESJE)
Obletna spominska slovesnost s sv. mašo bo predvidoma v nedeljo, 10. septembra.

TEHARJE
Spominska slovesnost s sv. mašo bo v nedeljo, 1. oktobra, ob 11. uri. Avtobus odpelje iz Ljubljane ob 9. uri s parkirišča Tivoli.

Prijave za avtobusne prevoze sprejemamo na telefonski številki 01 425 15 37 vsak delavnik med 10. in 12. uro (sporočilo lahko pustite tudi na telefonski tajnici izven tega časa) ali na elektronski naslov info@zaveza.si. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in dopolnitev. Priporočamo, da spremljate tudi obvestila v tedniku Družina.

Avtor Urednik