10. Pavlov pohod in maša za pobite v Rovtah

1

Nova Slovenska zaveza, Krajevni odbor Rovte, vas v soboto, 29. 6. 2019 vabi na tradicionalni, že 10. Pavlov pohod, ki se konča s sveto mašo. Prirejamo ga v spomin na hude dogodke iz leta 1942, ko so partizani po težkem mučenju v Češirkovem gozdu umorili Pavla Lukana iz Rovt ter še sedem drugih kmetov iz Podlipe in Zaplane. Edini njihov greh je bil, da niso soglašali s partizani.

Ob 14.30 bomo peš krenili izpred cerkve v Rovtah, hoje je približno ena ura. Ob 16h bo v gozdu na kraju morišča sveta maša, ki jo bo daroval lazarist Pavle Novak. Po maši sledi še blagoslov križa ob morišču.

Za hojo so dobrodošle palice in udobna obutev.
Tisti, ki se bodo k maši pripeljali z avtomobilom, lahko parkirajo pri lovski koči LD Rovte, od tam je še 100 m do morišča v gozdu. Do lovske koče pridete iz Smrečja po makadamski cesti mimo Smrekarjeve domačije proti Rovtam. Po približno 1 km se odcepi makadamska cesta levo in navzdol h koči. Iz Rovt moramo z avtom kreniti po cesti proti Smrečju, po kakih 3 km se odcepi cesta desno in navzdol proti koči. Kljub makadamu je cesta lepo prevozna tudi za navadne avtomobile. V primeru slabega vremena bo maša pri lovski koči.

Vabljeni!

NSZ, Krajevni odbor Rovte

Avtor Urednik