Temelj prihodnosti

T

Nova Slovenska zaveza slovenski javnosti predstavlja svoje temeljne misli ob 70. obletnici konca vojne in revolucije v zborniku Temelj prihodnosti.

Kar bomo namreč Slovenci v prihodnosti potrebovali, je mogoče povzeti v dve postavki: na eni strani skrajna prisebnost in začetno nezaupanje do vsega utopičnega, izostreno oko za razločevanje med resničnimi in prividnimi narodovimi interesi; na drugi strani pa zvestoba narodovi biti, njegovi kulturi in njegovemu izročilu, ne glede na vse drugo. V spominu na slovenski katoliški protikomunistični upor bomo našli vzorec za oboje.
Prof. Justin Stanovnik
Že na Vetrinjskem polju je množica molila za duše pomorjenih in mučenih svojcev, a tudi za njihove krvnike, da bi dobili milost kesanja in spreobrnjenja. Niti en sam glas se ni dvignil iz množice, da bi klical po maščevanju.
Dr. Marko Kremžar
Ko gledamo na prehojeno pot, ni mogoče drugega kot strmenje v moč, ki so jo črpali za svoje delo. Preko 170 farnih spominskih plošč, preko 14.200 imen in priimkov. Gre za najbolj popolno zbirko podatkov o žrtvah genocida.
Peter Sušnik, predsednik NSZ

Urednik Lenart Rihar.

Knjigo lahko kupite v knjigarnah založbe Družina ali na sedežu društva NSZ.

Avtor Urednik