Občni zbor NSZ – utrinki

O

V soboto 31. marca je v dvorani Zavoda sv. Stanislava potekal letni občni zbor Nove Slovenske zaveze. Poleg članov društva se je zbora udeležila podpredsednica državnega zbora Romana Tomc, predstavnica študijskega centra za narodno spravo Marta Keršič, bivši ljubljanski župan Jože Strgar ter drugi ugledni gostje. Na zboru je društvo predstavilo delovanje v preteklem letu ter sprejelo načrt za prihodnje leto.

Na začetku je predsednik Nove Slovenske zaveze, Anton Drobnič uvodno nagovoril udeležence srečanja ter ovrednotil nekatere ključne politične dogodke, ki so se zgodili v preteklem letu. Dotaknil se je državnozborskih volitev, oblikovanja nove vlade ter nedavnega referenduma o družinskem zakoniku.

Sledili so nagovori mlajših članov odbora Nove Slovenske zaveze, Jurija Emeršiča, Federica V. Potočnika in pa Marka Mehleta, ki so med drugim izrazili željo, da bi NSZ še naprej delovala ter poudarili potrebo po pomladitvi upravnega odbora.

Po glasovanju o poročilih za preteklo leto ter o načrtih za prihodnje leto, so sledila razna obvestila, komentarij in vabila iz strani udeležencev zbora. Srečanje je zaključil profesor Justin Stanovnik.

Avtor Urednik