Slovesnosti do jeseni 2020

S

VETRINJ

V soboto, 23. maja, romamo na avstrijsko Koroško. V vetrinjski cerkvi bo ob 10. uri sv. maša, ki jo bo daroval dr. Andrej Poznič. Ljudsko petje bo na orglah spremljala Veronika Karner. Pot nadaljujemo proti Plešivcu, kjer si bomo ogledali Omanove freske. Šli bomo skozi Šentvid na Glini, da se spomnimo tamkajšnjih slovenskih beguncev. Sledi kosilo v Bilčovsu in zaključna molitev v Marijini cerkvi na Vrbskem Jezeru. Vodila nas bo dr. Helena Jaklitsch, po koroškem pa tudi Marija Gruškovnjak. V primeru napolnitve drugega avtobusa ga bo vodil mag. Jurij Emeršič. Odhod iz Ljubljane bo ob 8. uri, in sicer iz Šentvida spred škofovih zavodov. Ob prijavi zaradi izrednih razmer, povezanih z epidemijo, obvezno pustite številko svojega telefona.

KOČEVSKI ROG

V soboto, 6. junija, ob 11. uri bo v Kočevskem Rogu pri breznu pod Krenom obletna spominska slovesnost. Avtobusi odpeljejo iz Ljubljane ob 8. uri s parkirišča Tivoli.

[Stran 139]

STARI HRASTNIK

V nedeljo, 21. junija, ob 16. uri bosta na grobišču Stari Hrastnik spominska maša in žalna slovesnost. Avtobus odpelje iz Ljubljane ob 13.30 s parkirišča Tivoli.

ŠENTJOŠT

V nedeljo, 28. junija, ob 10. uri bo obletna spominska slovesnost v Šentjoštu.

SVETE VIŠARJE

V nedeljo, 2. avgusta, bo tradicionalno 32. romanje treh Slovenij na Svete Višarje. Program se začne ob 10.30 s predavanjem koroškega Slovenca, duhovnika, dekana, kulturnika in predsednika Krščanske kulturne zveze Janka Krištofa, ob 12. uri bo sv. maša, po maši pa sledita kulturni program in druženje. Prevoz organizira turistični urad Družine TRUD.

ROVTE

Spominska slovesnost je predvidena za nedeljo, 23. avgusta. Ob 15. uri bo sv. maša, po njej spominska slovesnost. Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 13.30. Vstopne postaje so še na Vrhniki, Logatcu oz. drugih krajih ob poti.

VRANJE PEČINE

Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 6. septembra, ob 10. uri.

TEHARJE

Obletna spominska slovesnost bo v nedeljo, 4. oktobra, ob 11. uri. Avtobus odpelje iz Ljubljane ob 8. uri s parkirišča Tivoli.

Prijave za avtobusne prevoze sprejemamo na telefonski številki 01 425 15 37 vsak delavnik med 10. in 12. uro. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in dopolnitev. Priporočamo, da spremljate tudi obvestila v tedniku Družina.

[Stran 140]

Avtor Urednik