Vsi sveti 2022

V

Ob prazniku vseh svetih in dnevu spomina vseh vernih rajnih vas lepo vabimo, da se nam pridružite pri svetih mašah, ki jih bomo darovali za pobite žrtve revolucije in njihove krvnike.

Kočevje – Macesnova Gorica

Namesto tradicionalnega romanja Nove Slovenske zaveze v Rog ob vseh svetih bomo letos, ob nedavno končanem izkopu žrtev iz brezna Macesnova Gorica, obhajali sveto mašo zadušnico, ki jo bo dne 31. oktobra 2022 ob 11. uri daroval novomeški škof dr. Andrej Saje v župnijski cerkvi v Kočevju.
Ob tem bo mogoč pri breznu Macesnova Gorica kratek obisk v tihi molitvi.
Za dostop nudimo dve možnosti:

  1. odhod avtobusa iz Ljubljane (parkirišče Tivoli) ob 7:30, postanek v Kočevju, ob 9h odhod iz Kočevja k Macesnovi Gorici ter nato vrnitev za udeležbo pri maši, ki bo 11h v župnijski cerkvi v Kočevju. Po maši odhod v Ljubljano.
  2. odhod avtobusa iz Ljubljane (parkirišče Tivoli) ob 9:30, udeležba pri maši ob 11h v župnijski cerkvi v Kočevju ter po maši odhod k Macesnovi Gorici in nato v Ljubljano.
    Oba avtobusa bosta ustavila v Kočevju; opozarjamo, naj se udeleženci z lastnim vozili ne odpravljajo k Macesnovi Gorici, ampak raje prisedejo na avtobus, ker parkiranje pri Macesnovi Gorici ni možno.
    Prijave na telefon 01 425 15 37 ali na e-pošto info@zaveza.si.

Teharje – Bukovžlak

Na dan vernih duš, 2. 11. 2022 ob 14. uri bo sveta maša na grobišču v Bukovžlaku v spominskem parku Teharje. Daroval jo bo celjski opat g. Marijan Jezernik. Lepo povabljeni k molitvi za vse rajne žrtve vojnega in povojnega nasilja, še posebej za te, ki so bili pobiti na Teharjah in v okolici Celja, ter za vse, ki so bili iz taborišča Bukovžlak odpeljani v smrt na druga morišča.

Ljubljana – Orlov vrh

Na vojaškem pokopališču na Orlovem vrhu na Ljubljanskem gradu se bomo v nedeljo, 13. novembra 2022 ob 11. uri z molitvijo spomnili tam pokopanih padlih domobrancev in njihovih pobitih tovarišev. Po molitvi bo maša v cerkvi sv. Jakoba pod gradom.

Avtor Urednik