Predvidene spominske slovesnosti v letu 2022

P

november 2022

V dneh po Vseh svetih vas vabimo, da se udeležite katere od svetih maš, darovanih posebej za naše pobite. Pri maši na drugačen način obnovimo spomin na pokojne in molimo tudi za njihove krvnike, da bi storjeno zlo bilo premagano in bi ne segalo v našo živo sedanjost:

nedelja, 13. 11. 2022, ob 8h: župnijska cerkev Šentjurij pri Grosupljem, maša za žrtve vojnih in povojnih pobojev s kratkim kulturnim delom. (molitev na Orlovem vrhu prestavljena na 20. 11. 2022)

sobota, 19. 11. 2022, ob 16h: cerkev Sv. Urha v Zaklancu pri Horjulu, maša za sedem žrtev, pobitih v Širokem potoku.

nedelja, 20. 11. 2022, ob 11h: molitev za padle domobrance, pokopane na domobranskem vojaškem pokopališču Orlov vrh na Ljubljanskem gradu, ob 12h maša v cerkvi Sv. Jakoba pod gradom.

Vabljeni, da ostanemo povezani: mi med seboj in z njimi v onstranstvu!


Vetrinj

V soboto, 21. maja, romamo na avstrijsko Koroško. V vetrinjski cerkvi bo ob 11. uri sv. maša, ki jo bo daroval dr. Andrej Poznič. Po maši pot nadaljujemo proti Plešivcu, kjer si bomo ogledali Omanove freske. Šli bomo skozi Šentvid ob Glini, da se spomnimo tamkajšnjih slovenskih povojnih beguncev. Sledilo bo kosilo v Bilčovsu in zaključna molitev v Marijini cerkvi na Vrbskem jezeru. Vodila nas bo dr. Helena Jaklitsch, po Koroškem pa tudi Marija Gruškovnjak. Odhod iz Ljubljane bo ob 8.30, in sicer iz Šentvida spred škofovih zavodov.

Kočevski rog

V soboto, 4. junija, bo obletna spominska slovesnost ob 11. uri v Kočevskem rogu. Avtobusi odpeljejo iz Ljubljane ob 8.30 s parkirišča Tivoli.

Stari Hrastnik

V nedeljo, 19. junija, bo obletna spominska slovesnost ob 16. uri na grobišču Stari Hrastnik. Avtobus bo odpeljal iz Ljubljane ob 13.30 s parkirišča Tivoli.

Šentjošt

V nedeljo, 26. junija, bo obletna spominska slovesnost ob 10. uri v Šentjoštu. Avtobus bo odpeljal iz Ljubljane ob 8.30 s parkirišča Tivoli.

Rovte

V nedeljo, 21. avgusta, bo v Rovtah ob 15. uri sv. maša, po njej pa spominska slovesnost. Odhod avtobusa iz Ljubljane bo ob 13.30. Vstopne postaje bodo še na Vrhniki, Logatcu oz. drugih krajih ob poti.

Vranje pečine

Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 4. septembra, ob 10. uri.

Ferdreng (Podlesje)

V septembru bo spominska slovesnost v Ferdrengu, v povojnem ženskem taborišču na Kočevskem. Datum in podrobnejše informacije bomo objavili naknadno.

Teharje

Obletna spominska slovesnost bo v nedeljo, 2. oktobra, ob 11. uri. Avtobus odpelje iz Ljubljane ob 9. uri s parkirišča Tivoli.

Avtor Urednik