Slovesnosti do jeseni 2021

S

Spodaj so informativno podani predvideni datumi spominskih slovesnosti v letu 2021– podrobnosti bomo objavili sproti, kakor bodo organizacijo dopuščale razmere in državni predpisi glede varovanja zdravja. V začetku maja vas bomo s posebno pošto seznanili glede pomladnih in poletnih slovesnosti, koncem avgusta pa glede jesenskih.

VETRINJ

V soboto, 29. maja, romamo na avstrijsko Koroško. Izvedli bomo program, ki je lani zaradi višje sile odpadel. V vetrinjski cerkvi bo ob 11. uri sv. maša, ki jo bo daroval dr. Andrej Poznič. Ljudsko petje bo na orglah spremljala Veronika Karner. Po maši pot nadaljujemo proti Plešivcu, kjer si bomo ogledali Omanove freske. Šli bomo skozi Šentvid ob Glini, da se spomnimo tamkajšnjih slovenskih povojnih beguncev. Sledilo bo kosilo v Bilčovsu in zaključna molitev v Marijini cerkvi na Vrbskem Jezeru. Vodila nas bo dr. Helena Jaklitsch, po koroškem pa tudi Marija Gruškovnjak. Odhod iz Ljubljane bo ob 8.30, in sicer iz Šentvida spred škofovih zavodov.

KOČEVSKI ROG

Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 5.junija, ob 11. uri. Slavnostni govornik ob 30. obletnici Slovenije in Nove Slovenske zaveze bo dr. Matija Ogrin, predsednik NSZ.

STARI HRASTNIK

Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 20.junija, ob 16. uri.

ŠENTJOŠT

Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 27.junija, ob 10. uri.

SVETE VIŠARJE

V nedeljo, 1. avgusta, bo tradicionalno 32. romanje treh Slovenij na Svete Višarje. Program se začne ob 10.30 s predavanjem dr. Aleša Mavra, ki bo posvečeno 30. obletnici slovenske države, ob 12. uri bo sv. maša, ki jo bo daroval beograjski nadškof dr. Stanislav Hočevar, po maši pa sledita kulturni program in druženje. Prevoz organizira turistični urad Družine TRUD.

ROVTE

Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 22.avgusta, ob 15. uri.

VRANJE PEČINE

Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 5. septembra, ob 10. uri.

FERDRENG (PODLESJE)

Spominska slovesnost s sv. mašo bo v nedeljo, 12.septembra, ob 11. uri.

TEHARJE

Spominska slovesnost s sv. mašo bo v nedeljo, 3. oktobra, ob 11. uri.

Prijave za avtobusne prevoze sprejemamo na telefonski številki 01 425 15 37 vsak delavnik med 10. in 12. uro ali na elektronski naslov info@zaveza.si. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in dopolnitev. Priporočamo, da spremljate tudi obvestila v tedniku Družina.

[Stran 140]

Avtor Urednik