Spominska slovesnost pri Konfinu

S

Nova Slovenska zaveza vabi člane in prijatelje, da se v četrtek, 25. junija ob 11h dopoldne udeležijo skupnega spominskega rituala, posvečenega ranjencem slovenske domobranske narodne vojske, ki so jih komunisti junija 1945 pomorili in zmetali v enega od obeh brezen pri Konfinu.

Spominjanje bo sestavljala človeška in zgodovinska refleksija tega dogodka, izstopajočega iz vse slovenske zgodovine, tako po velikosti bolečine, ki se je tam zgostila, kakor tudi po neznanskosti moralne predrznosti, ki se ji je slovenski človek tam izročil; in iz molitvenega rituala, ki ga je posebej za to slovesno spominsko dejanje iz krščanskih duhovnih in miselnih besedil sestavil prelat Anton Slabe.

Avtobus iz Ljubljane bo odpeljal izpred hale Tivoli ob 9h.

Prijave po telefonu Novi Slovenski zavezi (01 425 15 37) vsak delovnik med 10h in 12h ali pustite sporočilo na odzivniku ali pošljite elektronsko pošto na info (at) zaveza.si. Nekateri slovenski kraji imajo že nekaj časa to v sebi, da nas lahko spremenijo v BOLJŠE LJUDI. Ko se boste v četrtek, 25. junija odločali o tem, ali greste ali ne greste, pomislite tudi na to.

Avtor Urednik