Kočevski Rog 2020

K

Spoštovani člani in prijatelji Nove Slovenske zaveze!

Naše najpomembnejše spominske slovesnosti, obletne svete maše v Kočevskem Rogu, letos zaradi epidemije ne bo v običajni obliki. Vabimo vas, da sveto mašo ob breznu pri Macesnovi Gorici v Kočevskem Rogu spremljamo po televiziji v nedeljo, 7. junija 2020 ob 10. uri na TV Slovenija 2.

Sveto mašo ob 75-letnici revolucije in množičnih pobojev bo daroval ljubljanski nadškof, ljubljanski metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore ob somaševanju duhovnikov. Po maši sledi nagovor predsednika Nove Slovenske zaveze, dr. Matije Ogrina.

Če bi slovesnost potekala letos še po starem, bi morala potekati pri breznu Pod Krenom, ker je pri Macesnovi Gorici še gradbišče. Ker pa moramo letos slovesnost spremljati le po televiziji, bo nadškof mašo lahko daroval na resničnem mestu poboja Slovenske narodne vojske, ob breznu pri Macesnovi Gorici. Zato vas še posebej vabimo, da vzpodbudite tudi svoje sorodnike in prijatelje, naj s pomočjo televizije v duhu obhajajo sveto daritev za naše roške žrtve in njihove krvnike.

Matija Ogrin
predsednik Nove Slovenske zaveze

Avtor Urednik

Kategorije

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.