Zaključen izkop žrtev iz Hude Jame

Z

Ob zaključku izkopa žrtev iz rudnika v Hudi Jami je v sredo, 25. oktobra 2017, ob prisotnosti predstavnikov Cerkve, države in Nove Slovenske zaveze mariborski nadškof Alojzij Cvikl blagoslovil urejeno začasno pokopno mesto na Dobravi pri Mariboru. Po poročanju pristojnega ministrstva je bilo po preliminarnih podatkih v rudniku v Hudi Jami izkopanih skupaj 1416 žrtev, od tega 21 žensk, žrtev mlajših od 17 let ni bilo. Glede na ohranjena oblačila gre za pripadnike oboroženih sil NDH, med žrtvami pa so verjetno tudi Slovenci.
Slovesna maša zadušnica za vse žrtve bo pri Mariji Pomagaj na Brezjah v soboto, 2. decembra 2017 ob 10. uri. Somaševanje slovenskih škofov in duhovnikov bo vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Predhodno bo na pokopališču v Škofji Loki opravljen blagoslov kostnice, v kateri pristojna služba slovenske policije hrani vzorce za DNK analizo vseh izkopanih in prekopanih žrtev.

O avtorju

Avtor Urednik

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.