Izjava NSZ: “arhivski zakon”

I

V Novi Slovenski zavezi smo ogorčeni, ker vlada s posegom v arhivski zakon išče možnosti, da bi se madeži posameznikov, vdanih komunistični partiji, za vedno zakopali v nedostopne arhive in bi se lahko potvorilo dokumentacijo tako, da bi bila zgodovinsko in znanstveno neverodostojna.

Zaradi tega pozivamo slovenske demokratične stranke, da se odločno in skupno postavijo za svobodno in odprto družbo, ki bo arhive odprla in se zločini ne bodo prikrivali ampak odkrivali, preganjali in ustrezno kaznovali. Vladni zakon je zgolj manipulacija in s tem nadaljevanje psihološke državljanske vojne.

Vse ljudi dobre volje pozivamo, da oddajo obrazec podpore za razpis referenduma in prispevajo k resnici, spravi, odprtosti in svobodi. Nova Slovenska zaveza sicer verjame, da v zaostrenih gospodarskih razmerah ni smiselno trošiti denarja države za referendum, a glede na nespametnost vlade in negativne daljnosežne posledice, ki jih njeno ravnanje ima, je ta strošek malenkost.

Upravni odbor Nove Slovenske zaveze

27. 02. 2014

Avtor Urednik

Kategorije

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.