Spominska slovesnost: Zaklanec pri Horjulu

S

Spoštovani člani in prijatelji Nove Slovenske zaveze!

V nedeljo, na dan državnosti, 25. junija 2017 ob 10. uri, vas vabimo k sveti maši in spominski slovesnosti v Zaklanec pri Horjulu. Ob slovesnosti bo odkrito in blagoslovljeno spominsko znamenje, postavljeno sedmim žrtvam komunistične revolucije iz Zaklanca. Sveto mašo bo daroval msgr. Franci Petrič.

Partizani so 20. novembra 1942 ponoči odpeljali od doma štiri dekleta, dve materi in očeta ter jih na okruten način pokončali v gozdu nad vasjo, na kraju z imenom Široki potok. Najmlajše dekle je imelo 16 let.
Nova Slovenska zaveza je v spomin na teh sedem žrtev pripravila manjši zbornik Slovenski dolg do Širokega potoka, ki bo obiskovalcem slovesnosti na voljo.

Lepo vas vabimo k slovesnosti v Zaklanec – prav na dan slovenske državnosti, saj verjamemo, da je naša državnost tesno povezana z žrtvami, ki se jih bomo tam spominjali.

O avtorju

Avtor Urednik

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.