Pogreb prof. Justina Stanovnika

P

»Prisebnost ne pomeni nič drugega, kot biti to, kar si, biti pri sebi, biti resničen, biti človek. Stanje države ni nekaj, kar bi bilo zakopano sto klafter globoko pod zemljo in kar bi bilo treba šele odkopati. Stanje države je nekaj, kar hodi po cestah in ulicah, kar srečuješ po pisarnah in ustanovah, kar se razkazuje po medijih. Stanje države je nekaj, česar ni mogoče ne videti. Stanje države je stanje pameti. Pamet pa ni nekaj, kar prinesejo spričevala; tudi spričevala, a je vendar predvsem res, da pamet prihaja od poslušanja sveta in sebe, od razumevanja svojega srca in srca svojega bližnjega.«

Justin Stanovnik, Zaveza št. 90

Pokojni prof. Justin Stanovnik, eden od ustanoviteljev Nove Slovenske zaveze, bo pokopan v ponedeljek, 4. februarja 2019 ob 15h na Ljubljanskih Žalah. Na dan pogreba bo pokojni ležal v vežici sv. Nikolaja. Pogreb se bo nadaljeval z mašo v novi cerkvi Vseh svetih. Po poslovilni slovesnosti pospremimo pokojnega h grobu. Mašo in pogreb bo vodil upokojeni nadškof dr. Anton Stres.

Nova Slovenska zaveza

O avtorju

Avtor Urednik

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.