Slovesnosti 2020

S

KOČEVSKI ROG
Tradicionalne slovesnosti s sveto mašo v Kočevskem Rogu letos zaradi epidemije ne bo. Slovensko javnost vabimo, da sveto mašo ob breznu pri Macesnovi gorici v Kočevskem Rogu spremljamo po televiziji v nedeljo, 7. junija 2020 ob 10. uri na TV Slovenija 2. Na svojem sporedu jo bosta predvajali tudi televiziji Nova24 in Exodus.
Sveto mašo ob 75-letnici revolucije in množičnih povojev bo daroval ljubljanski nadškof, slovenski metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore. – Preberi več .

STARI HRASTNIK
V nedeljo, 14. junija, ob 16. uri bosta na grobišču Stari Hrastnik spominska maša in žalna slovesnost.

ŠENTJOŠT
V nedeljo, 28. junija, ob 10. uri bo obletna spominska slovesnost v Šentjoštu.

SVETE VIŠARJE
V nedeljo, 2. avgusta, bo tradicionalno 32. romanje treh Slovenij na Svete Višarje.
Program se začne ob 10.30 s predavanjem koroškega Slovenca, duhovnika, dekana, kulturnika in predsednika Krščanske kulturne zveze Janka Krištofa, ob 12. uri bo sv. maša, po maši pa sledita kulturni program in druženje. Prevoz organizira turistični urad Družine TRUD.

ROVTE
Spominska slovesnost je predvidena za nedeljo, 25. avgusta. Ob 15. uri bo sv. maša, po njej spominska slovesnost. Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 13.30. Vstopne postaje so še na Vrhniki, Logatcu oz. drugih krajih ob poti.

VRANJE PEČINE
Spominska slovesnost s sveto mašo bo v nedeljo, 6. septembra ob 10. uri.

TEHARJE
Obletna spominska slovesnost bo v nedeljo, 4. oktobra, ob 11. uri. Avtobus odpelje iz Ljubljane ob 8. uri s parkirišča Tivoli.


Prijave za avtobusne prevoze sprejemamo na telefonski številki 01 425 15 37 vsak delavnik med 10. in 12. uro. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in dopolnitev. Priporočamo, da spremljate tudi obvestila v tedniku Družina.

Avtor Urednik

Kategorije

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.