Jesenske spominske slovesnosti NSZ

J

Spoštovani!
Na spletni strani NSZ je objavljen program spominskih slovesnosti v jesenskih mesecih na grobiščih po Sloveniji, kakor tudi spored komemoracij ob Vseh svetih.
Bliža se 50. obletnica smrti škofa Gregorija Rožmana – 16. november 2009. Vabimo vas, da na spletnih straneh preberete analizo Antona Drobniča o odzivu nekaterih mnenjskih voditeljev na ustavitev kazenskega postopka proti škofu – ustavitev, s katero je tudi formalno zbrisan s škofa vsak sum krivde. Članek Odziv političnih komisarjev bo izšel v Zavezi št. 74, na spletu ga lahko preberete že zdaj.
Ob sprejetju vojnih zakonov v Državnem zboru se zavemo, kako daleč smo v zadnjem desetletju padli v nazadovanju demokratične kulture in zgodovinskega spomina. Zakona sta bila sprejeta prav po tistih diskriminacijskih ločnicah, ki jih je pred časom opisal Anton Drobnič v članku Pahorjeva pravičnost, in z namenom, ki ga je jasno razčlenil Justin Stanovnik v odlomku iz uvodnika v 72. številko Zaveze: Vojni zakoni – strateška postavka postboljševiške manipulacije.

Berimo, mislimo, pojdimo vase! Ne pustimo, da  nas čas odnese. In povabimo k našemu delu še koga.

Uredništvo


O avtorju

Avtor Urednik

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.