Vabilo: Stari Hrastnik, 2022

V

Dragi prijatelji Nove Slovenske zaveze!

Bliža se spominska slovesnost na Hrastniškem hribu, ki bo v nedeljo, 19. junija 2022 ob 16h na Starem Hrastniku. Sveto mašo bo daroval generalni vikar celjske škofije gospod Rok Metličar, somaševal bo šentjernejski dekan gospod Anton Trpin. Po maši bo zbrane nagovoril zgodovinar mag. Stane Okoliš. Med mašo in slovesnostjo bodo prepevali pevci iz Šentjerneja.
Čeprav je Stari Hrastnik eno od največjih množičnih povojnih morišč v Sloveniji, je hrastniška slovesnost manj znana, medijski hrup do nje ne seže, pač pa sežejo na travnike hrastniškega morišča misli in koraki ljudi, ki hranijo v srcu prav poseben spomin, zavezo, spoštovanje. Vabimo vas, da se nam pridružite!
Avtobus bo odpeljal s parkirišča Tivoli v Ljubljani ob 13.30. Prijave zbiramo na tel. 01/425 15 37 ali na e-pošto info@zaveza.si.

Samotna Pustova kmetija na Brnici pod Starim Hrastnikom, kjer so domobrance slekli in vezali. foto: Tine Velikonja
Avtor Urednik

Kategorije

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.