V spomin velikemu Slovencu, škofu Gregoriju Rožmanu

V

Gregorij RožmanKakor Slovenci po svetu se bo ob 50-letnici smrti (16. nov. 1959) tudi domovina spomnila škofa dr. Gregorija Rožmana. V nedeljo, 15. novembra ob 4h popoldne bo ljubljanski škof in metropolit Alojzij Uran bral v stolnici slovesno spominsko mašo za svojega velikega prednika v škofovski službi in skrbnega duhovnega pastirja svojemu narodu.

V soboto, 7. novembra so Slovenski katoliški izobraženci ob sodelovanju Nove Slovenske zaveze v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu priredili Spominski zbor, na katerem so štirje poznavalci razgrnili pred nami življenje tega izjemnega človeka in duhovnika. Prvo predavanje je imela doc. dr. Tamara Griesser-Pečar. Celotno besedilo njenega predavanja lahko preberete na naši spletni strani.

Vse Slovence dobre volje v domovini vabimo, da v nedeljo z udeležbo pokažemo, kaj Slovenci čutimo do voditelja, čigar velikost se dviga nad vso zgodovino.

Slovenski katoliški izobraženci

Nova Slovenska zaveza

Avtor Urednik

Kategorije

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.