Duhovni spomin Nove Slovenske zaveze ob vseh svetih 2019

D

Lipica pri Škofji Loki, 30. oktober 2019
Na pokopališču Lipica pri Škofji Loki bo 30. oktobra ob 14.30 spominska slovesnost z molitvami za žrtve povojnih pobojev na Škofjeloškem. Liturgični obred bosta vodila dekan dekanije Škofja Loka gospod Gregor Luštrek in gospod župnik Alojzij Snoj. V kulturnem delu slovesnosti bodo nastopili pevci Škofjeloškega okteta in Mestni pihalni orkester. Zbrane bo nagovoril član upravnega odbora Nove Slovenske zaveze gospod Jan Peršič.

Kočevski Rog, 31. oktober 2019
V četrtek, 31. oktobra, bomo poromali k breznom v Rogu. Dela ob izkopavanju brezna pod Macesnovo Gorico, kjer so zdaj že odstranili minirano skalovje in prišli do kosti pomorjenih, nam bo na samem kraju predstavil geograf, krasoslovec in jamar dr. Andrej Mihevc. Pri Macesnovi Gorici se zberemo pribl. ob 13. uri (možna je tudi udeležba z osebnimi avtomobili). Ob 15. uri bo tradicionalna molitev ob breznu pod Krenom, ki jo prireja župnija Kočevje. Avtobus odpelje ob 11. uri s parkirišča Tivoli. Prijave za prevoz na tel.: 01 425 15 37 ob delavnikih med 10. in 12. uro oz. na e-naslov info@zaveza.si.

Radovljica, pod Pustim Gradom, 1. november 2019
Na Vseh svetih dan bo po sveti maši (ki se prične v župnijski cerkvi ob 10h) kratka molitev in spominska slovesnost ob 11.15 na grobišču pod Pustim gradom pri Radovljici. Molili bomo za čez 800 beguncev pred revolucijo, ki so bili tu pobiti, med njimi ženske in otroci – ter za njihove rablje.

Ljubljanski grad – Orlov vrh. Nedelja, 3. november 2019
V nedeljo, 3. novembra ob 11. uri se zberemo pred vhodom na Ljubljanskem gradu k molitvi za padle domobrance, pokopane na Orlovem vrhu na grajskem griču, sledi sveta maša. Po dostopnih podatkih je bilo tam pokopanih čez 140 vojakov. Njihove grobove je revolucionarna oblast po vojni oskrunila. Nedavno so odstranili celo križ, ki ga je Nova Slovenska zaveza postavila na njihovih grobovih. Bodimo mi njihov nagrobni križ.

Stari trg pri Ložu – Viševek. Nedelja, 3. november 2019
V nedeljo, 3. novembra, ob 15. uri bo v Viševku sveta maša; daroval jo bo gospod Simon Onušič; po njej bo pri farnih spominskih ploščah krajša spominska slovesnost.

Nova Slovenska zaveza

Avtor Urednik

Kategorije

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.