Dolnji Logatec – farne spominske plošče

D

V nedeljo, 15. 9. 2019 ob 10. uri Vas vabimo, da se udeležite svete maše in spominske slovesnosti ob 25. obletnici postavitve in blagoslova farnih spominskih plošč pri župnijski cerkvi sv. Nikolaja v Dolnjem Logatcu. Sveto mašo bo daroval g. Franc Maček, po maši bo zbrane nagovoril predsednik Nove Slovenske zaveze dr. Matija Ogrin.

Logaške farne plošče so arhitekturna posebnost, saj so štiri plošče, na katerih so vklesana imena pogrešanih, z železnimi kavlji pritrjene na osrednji steber tako, da celota predstavlja kužno znamenje. Kavlji spominjajo na klavnico v središču Logatca, kjer je bilo mučenih, pomorjenih ali poslanih naprej na druga morišča veliko število ljudi.
Spomnimo se z molitvijo naših mučencev!

Območni odbor NSZ Vrhnika – Logatec

Avtor Urednik

Kategorije

Prijava na poštni seznam Novice Nove Slovenske zaveze

* obvezna polja

Označite, če želite Bilten NSZ prejemati v svoj e-poštni nabiralnik:

Kadarkoli si lahko premislite; v vsaki pošti, ki vam jo bomo poslali, boste na dnu sporočila našli povezavo za odjavo z našega poštnega seznama. Lahko nam tudi pišete na naslov: info@zaveza.si. Vaše podatke bomo skrbno in spoštljivo hranili. S potrditvijo na spodnji gumb potrjujete, da se strinjate s hrambo podatkov, ki ste jih vnesli zgoraj.